Human & Tech Ethics Committee

  • Human & Tech Ethics Committee

Onafhankelijke ethische reflectie in innovatie

Wat is het?

Een onafhankelijk gremium uit business, marketing, filosofie, ethiek, technologie en regelgeving, dat innovatieprojecten toetst op mogelijke maatschappelijk-ethische risico’s en kansen.

Voor wie is het?

Voor elke organisatie die zich bezighoudt met technologische innovatie. Van bedrijfsstrateeg tot marketeer, van jurist tot ontwikkelaar kunnen mensen geconfronteerd worden met vragen rond de impact op mens en maatschappij van ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence, data mining of andere vormen van technologische innovatie.

Hoe werkt het?

HTEC biedt onafhankelijke ethische reflectie op innovatieprojecten. Zij benoemt relevante dilemma’s en maakt deze gereed voor heldere besluitvorming door de organisatie.

Wat heb je er aan?

HTEC faciliteert het zorgvuldig, uitlegbaar en standvastig invulling te geven aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit draagt bij aan het vertrouwen dat stakeholders hebben in innovatie en innovator, en daarmee aan het succes van de organisatie.

HTEC kan helpen discussies over gevoelige onderwerpen vlot te trekken of richting te geven met een gewogen reflectie. Denk bijvoorbeeld aan situaties waar het bedrijfsbelang lijkt te botsen met het belang van mens en samenleving. Hiermee helpen we een organisatie invulling te geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid en reputatierisico’s te voorkomen.

Meer weten?

Neem contact op met Robert de Snoo (robert@humanandtech.com of +31 650 284 609).
Download hier alvast een voorbeeld van de template waarmee je een project indient.